barnelek

Oppstartsstøtten i ImF-UNG øker til 8000

Fristen for å søke prosjektstøtte er 15. april, som er nytt i år.

I august 2013 ble det vedtatt ny Strategi- og handlingsplan i ImF-UNG. Der er målet at det skal være 450 barne- og ungdomslag innen 2020. I starten av 2014 er det like over 350 aktive lag. Et av tiltakene ImF-UNG ønsker å sette i verk, er å utfordre eksisterende lag til å starte opp nye lag på nye steder enten alene eller sammen med personer som bor på stedet.

– ImF-UNG har som mål å øke antall lokale lag til 450 i år 2020. For å klare det har vi vedtatt en del tiltak. Et av disse er at vi øker startstøtten fra 5000 kroner til 8000 kroner. Det betyr at alle nye lag som starter opp, får 8000 i startstøtte, sier Kenneth Foss, leder i ImF-UNG. Søknadsfristen for prosjektstøtte er også utvidet med to uker.

Frifond startet opp i år 2000 og består av overskudd fra Norsk Tipping og Stortinget sine bevilgninger i statsbudsjettet. I starten var det rundt 20 millioner i potten som skulle fordeles til sentralleddene i barne- og ungdomsorganisasjonene i Norge. Sentralleddet i hver organisasjon kunne selv vedta hvilke fordelingsnøkkel man ønsket. I 2013 var den totale potten økt til rundt 125 millioner som Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) forvalter.

ImF-UNG beholder fem prosent av utdelte midler for å dekke administrasjonskostnader. ImF-UNG har de siste årene fått tildelt rundt 2 millioner kroner.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.